Ga terug

De Helderse Vallei: paradijs voor kinderen

Natuurgebied, bezoekerscentrum, klimpark, kinderboerderij en nog veel meer

DEN HELDER – Kinderen maar ook hun (groot)ouders zullen zich uitstekend vermaken in De Helderse Vallei, in natuurgebied Mariëndal. Het bezoekerscentrum en de kinderboerderij zijn gratis toegankelijk. Ook is er een klimpark. In De Helderse Vallei zijn er het hele jaar door leuke activiteiten en evenementen!

Het bezoekerscentrum laat een permanente tentoonstelling zien over de veelzijdige natuur in en om Den Helder. Het centrum biedt daarnaast wisselexposities, kinderactiviteiten, excursies en lezingen. Kijk voor het actuele programma op de website of informeer ter plekke, ook voor het programma van het openluchttheater. Bij het bezoekerscentrum zijn ook leuke fiets- en wandelroutes verkrijgbaar.

Een leuke tijdelijke expositie voor kinderen is Roffel (te zien tot en met 31 augustus). Roffel is een vrolijk en ondernemend konijntje. Je ziet waar hij woont, wie zijn vrienden en vijanden zijn en welke sporen hij achterlaat.

Blote voetenpad
Nieuw in De Helderse Vallei is het blote voetenpad; een meer dan honderd meter lang pad waar stress verdwijnt en je echt contact maakt met natuur. Voel hoe moerasgrond aan je tenen zuigt of hoe bosgrond voelt. Het blote voetenpad ligt rondom de schapenweide achter het bezoekerscentrum. Het pad is een initiatief van de Juniorkamer 't Nieuwe Diep.

Kinderboerderij
De kinderboerderij is een walhalla voor geiten, koeien, varkens, paarden, konijnen, ezels, kippen, schapen, vele verschillende volièrevogels en een pony. Door houden van diverse Nederlandse huisdierrassen probeert De Helderse Vallei een bijdrage te leveren aan het behoud van deze rassen. De dieren krijgen zoveel mogelijk ruimte en gelegenheid om te leven op een natuurlijke manier. Dat bevordert de gezondheid en het welzijn van de dieren en zorgt tegelijkertijd voor minimale belasting van het milieu. Het voer van de dieren is goed afgestemd op de dieren, biologisch en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Het is daarom niet toegestaan zelf meegebracht voer aan de dieren te geven.

Openingstijden
Het bezoekerscentrum is tot en met 31 oktober open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.30 uur. De kinderboerderij is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur.

Nadere info: www.deheldersevallei.nl Honden zijn aangelijnd welkom.

 

TOP