Ga terug

De Zee Leeft

DEN OEVER – Zin in een avontuurlijke tocht op zee? Met een gastvrije gastheer die van oorsprong visserman is en je ontzettend veel kan vertellen over het leven boven en onder water? Maak dan een vaartocht met de mannen van De Zee Leeft. In een twee uur durende tocht ga je naar de mooiste plekjes van de Waddenzee. Je maakt kennis met zeediertjes (die boven water worden gehaald), zeevogels, zeehonden en serene rust. Met een kop koffie en een glas limonade voor de kinderen geniet je van al het moois dat de zee te bieden heeft!

IMG 2139

De Zee Leeft is een vaartocht van drie voormalige vissermannen die allen ook nog eens Jan heten: Jan Poortman, Jan Heijligenberg en Jan Rotgans. Na van jongs af aan jaren op zee te hebben gevist, zijn ze vanaf de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw met groepen het wad opgegaan. En dat vinden ze heel erg leuk om te doen. De Jannen willen hun passagiers graag bewust maken van de schoonheid van het Wad en hun kennis overbrengen op jongere generaties. Ze nemen daarom alle tijd om vragen te beantwoorden. Samen goed voor meer dan honderd jaar (!) ervaring op het Wad weet het drietal als geen ander de natuur te doorgronden en passagiers te laten zien hoe zeedieren reageren op weersveranderingen.

Een van de hoogtepunten voor kinderen is het tevoorschijn halen van het onderwaterleven; met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt. Kriebelige krabbetjes, glazige garnaaltjes en nog veel meer zeedieren kun je zo van dichtbij bewonderen. Ondertussen genieten de volwassenen van duizenden zeevogels in alle soorten en maten. Bij laag water kun je de zeehonden op de zandbanken zien. Dit is de ultieme avontuurlijke tocht. En zo populair dat er een behoorlijke grote trouwe kern is van gasten die elke vakantie met de mannen mee de zee op gaan!

IMG 2178

De Zee Leeft vaart van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur op de volgende data: 4, 5, 6, 14, 24, 25 mei, 6 juli t/m 3 september (m.u.v. 24 augustus), 19, 20, 21, 26, 27, 28 oktober. Opstappplaats: Oostkade Den Oever (bij de rode vlag). Kosten 2015: Volwassenen € 12,50 p.p., kinderen tot 7 jaar € 10,- p.p. Tickets aan boord verkrijgbaar. Alleen contant (geen PIN). Boek nu: Bel naar: 06-30456655 of mail naar info@dezeeleeft.nl

TOP