Ga terug

Een uitstapje naar Den Oever

NOORDZEEKUST – Als je vakantie viert aan de Noordzeekust heb je in feite alles wat je wenst. Maar heb je zin in een uitstapje, dan vind je ook in de buurt van de stranden van Noord-Holland boeiende dorpen. Den Oever bijvoorbeeld, de vissersplaats waar de imposante Afsluitdijk naar Friesland begint. Beroemd is de wekelijkse vismarkt. Ook kun je vanuit Den Oever mee de zee op om het leven boven en onder water te leren kennen.

Een uitstapje naar Den Oever is leuk (in de haven is altijd veel te zien), leerzaam (ga met de visserman van De Zee Leeft –www.dezeeleeft.nl- mee de zee op voor een avontuurlijke tocht en kom veel te weten over het leven daar) en lekker (de bekende ZeeVerse Vismarkt op zaterdagochtend biedt superlekkere verse waar). Je kunt op laatstgenoemde locatie zelfs een visfileer-workshop volgen (zie www.versevis.nl)

Leuke evenementen

Bezoek ook de zesde editie van het VIStival, op zaterdag 18 juli van 10.00 tot 18.00 uur. Het is een culinair festival voor jong en oud. Een maand later (21 tot en met 25 augustus) worden de bekende Flora en Visserijdagen gehouden. Kijk voor het programma op www.visserijdagen.nl

uitstapje-den-oever

Voormalig eiland

Den Oever is het op één na grootste dorp van het voormalige eiland Wieringen. Opvallend is het relatief grote aantal cafés en restaurants. De Stevinsluizen die het begin van de Afsluitdijk markeren, zijn een rijksmonument. Aan de kust ligt de vuurtoren van Den Oever. De plaats heeft ook een jachthaven. Voor passanten is er altijd een passende plaats.

Schatten en vondsten

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het voormalige eiland Wieringen kan heel goed terecht in het Viking Informatie Centrum aan de Havenweg 1. Hier vind je alle informatie over de op Wieringen gevonden Vikingschat en de gevonden Zilverschatten. Ook zijn er bijzondere vondsten uit de Waddenzee te zien (www.vikingen.nl).

TOP