Ga terug

Fluwel’s Tulpenland

SINT MAARTENSZEE – Aan een boerenweggetje vlakbij het strand van Sint Maartenszee is een bijzonder themapark gevestigd: Fluwel’s Tulpenland. Hier vind je een leuk park, opgedeeld in diverse thema’s, die alle in het teken staan van de tulp. Ook zijn er mooie inspiratietuinen, een gezellige, kleurrijke koffiestal met nieuwe serre en een winkel met tulpen- en narcissenbloembollen. Dat maakt Fluwel’s Tulpenland altijd boeiend en altijd bloeiend. Bezoek dat vrolijke, best bewaarde geheim van de regio!

Tulpen-Excursie-PetervanAalst

fluwel-ad

In Fluwel’s Tulpenland kan jong en oud zich prima vermaken. Ten eerste in het themapark, met als onderwerpen Amsterdam in de Gouden Eeuw, Himalaya en Noeste arbeid in de vijftiger en zestiger jaren bijvoorbeeld. Maar ook de expositie waarin het verhaal van het bedrijf -van oorsprong een bloembollenhandel- wordt verteld, is leuk en leerzaam!

Overal waar je kijkt, zie je Nederlands meest bekende product. In de eigen broeierij worden de bollen tot bloei gebracht. Daarom zie je tot en met eind oktober bloeiende tulpen! De bollen zijn in de winkel te koop. Daarnaast is er een groot scala aan tulpen gerelateerde cadeauartikelen te vinden. Je kunt er lekker neuzen tussen de leuke hebbedingetjes.

De menukaart in de koffiestal biedt heerlijke producten uit de streek. Terwijl je nageniet van alle indrukken van het themapark en lekker een broodje eet of een goed kopje koffie drinkt, kunnen de kinderen zich nog even vermaken op de trekkerbaan met traptrekkers, ook onderdeel van het park.

Fluwel’s Tulpenland, Belkmerweg 65, Sint Maartenszee, tel. (0224) 562 555, www.fluwelstulpenland.nl Dagelijks open van 10.00-17.00 uur. Winkel en restaurantdeel gratis entree. Fluwel’s Tulpenland is open tot 25 oktober 2015.

TOP