Ga terug

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik: rijdend museum aan de prachtige oostkant van Noord-Holland
HOORN – Reizen zoals dat honderd jaar geleden gebeurde. Dat ervaar je in een rit met de Museumstoomtram die van Hoorn naar Medemblik voert. In Medemblik kun je je reis vervolgen met een bootdienst naar Enkhuizen. Zo maak je kennis met drie aansprekende steden met een gezamenlijke geschiedenis van tweeduizend jaar!

stoomtram-museum

Leuk en spannend!

Ook voor kinderen is een rit met de Museumstoomtram een leuke en spannende belevenis! Zij kunnen meedoen aan de ontdekkingstocht Stoomsafari, mogen zich verkleden als bagagekruier, conducteur, machinist of stationschef en kunnen zelfs helpen kolen scheppen!

Historie

‘Juist de oostelijke kant van Noord-Holland kent een historie die bijna ongeëvenaard is’, zegt René van den Broeke van de Museumstoomtram. ‘Dat maakt de IJsselmeerkust minstens even interessant als de prachtige Noordzeekust. Wij verbinden een aantal toeristische attracties. Daarom is de stoomtram de uitgelezen manier om een goede indruk te krijgen van de indrukwekkende oostkant van Noord-Holland.’

Een nieuw tramstation

In Hoorn wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuw, historisch stationsgebouw. In juli en augustus is dit het eerste station in Nederland waar weer een papieren kaartje bij het loket kan worden gekocht.

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik,  Van Dedemstraat 8 / Transferium, Hoorn. Informatie en reserveringen, tel. (0229) 214 862,  www.museumstoomtram.nl

TOP