Ga terug

  Steden en dorpen aan de Noord-Hollandse kust

De Noord-Hollandse kust kent tal van leuke steden en dorpen. Sommige pal aan het strand, andere iets verder landinwaarts. Alle hebben een eigen identiteit en sfeer. Het ene kustplaatsje is bruisend. In het andere lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De Noord-Hollandse kust heeft het allemaal. Bezoek ook de verrassend leuke buurtschappen en gehuchten eens. Dompel je ook onder in de charme van de aantrekkelijke steden Den Helder, Schagen en Alkmaar. Een groot winkelaanbod, veel culturele voorzieningen en oneindig veel cafés, restaurants en andere uitgaansmogelijkheden maken jouw vakantie aan de Noord-Hollandse kust compleet!
 • Egmond

  Egmond

  Familiebadplaats Egmond aan Zee en de dorpen Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef vormen gezamenlijk ‘de Egmonden’. Meest populair is de eerste plaats, van origine een vissersdorpje en dat zie je zeker terug in het straatbeeld. Oude vissershuisjes worden afgewisseld met leuke winkels, restaurants en cafés. Bezoek ook vuurtoren ‘Van Speijk’ – het middelpunt van de badplaats.

 • Petten

  Petten

  Heerlijk rustig en toch genoeg te doen. Een vakantie in Petten is genieten van de gemoedelijke dorpsfeer met leuke winkeltjes en horeca, slenteren naar het schone strand, bos en duinen ontdekken en tot rust komen in een relaxte sfeer. Wil je actie, bezoek dan een van vele dorpsevenementen, ga naar het bezoekerscentrum Dijk te Kijk of leer surfen bij de plaatselijke surfschool.

 • Alkmaar

  Alkmaar

  De vrijdagse Kaasmarkt in Alkmaar, gedurende vijf maanden van het jaar, maakt van de kaasstad een gezellige en drukbezochte locatie. Ook op andere dagen is de stad, met zijn kleine straatjes vol leuke winkels, restaurants en cafés, een bezoek waard. Al jaren behoort Alkmaar tot de beste winkelsteden van ons land. Met onder andere Kaasmuseum, Biermuseum en Beatlesmuseum!

 • Callantsoog

  Callantsoog

  Callantsoog is een van de oudste en meest geliefde badplaatsen van ons land. Het prachtig brede, schone en kilometerslange strand werd eind negentiende eeuw al gezien als prima plek om te recreëren. Nog steeds is Callantsoog erg geliefd, maar massatoerisme zie je hier niet. De gezellige dorpskern met winkeltjes en horeca ligt pal aan het strand.

 • Schagen

  Schagen

  Gezelligheid is het keurmerk van Schagen. Het ‘dorpse stadje’ trekt sinds jaar en dag feestgangers uit de hele regio naar de vele uitgaansgelegenheden aan de gezellige Markt rondom de Grote Kerk. De West-Friese Markt die in de zomermaanden op donderdag plaatsvindt, biedt een keur aan regionale folklore; oude ambachten, een optocht met oude koetsen en mensen in klederdracht en veel muziek

 • Julianadorp

  Julianadorp

  Julianadorp is een fijne vakantieplaats. In het voorjaar is het dorp omgeven door bloeiende bollenvelden. Een prachtgezicht! Later in het seizoen vormen zee, strand, duinen, frisse lucht, veel zon en een gezellige dorpskern met winkels, restaurants en cafés de trekker. Julianadorp werd in 2012 door website Atraveo uitgeroepen tot populairste vakantieplaats!

 • Bergen

  Bergen

  Bergen ademt kunst en cultuur. Het dorp kent vele galerieën, kunstplekken en natuurlijk Kranenburgh, het grote culturele centrum waar de Bergense School een belangrijke plek inneemt. Kranenburgh biedt naast tentoonstellingen een gevarieerd podiumprogramma met muziek, dans en literatuur. Ook voor gastronomie zit je in Bergen goed. Het nabijgelegen Bergen aan Zee is een rustige badplaats met strand, zee en duinen.

 • Den Helder

  Den Helder

  Den Helder heeft alles: een leuk stadscentrum met veel winkels en horeca en dat pal aan zee! Ook voor interessante musea, prachtige natuurgebieden en mooi strand moet je in Den Helder zijn. De marinestad heeft verschillende havens, NS-station, vliegveld en een veerdienst naar Texel. Tip: bezoek Willemsoord, de voormalige rijkswerf met prachtig gerestaureerde monumentale panden met daarin een diversiteit aan leuke ondernemingen en nautische en culturele instellingen.

TOP