Ga terug

  Lekker eten

Voor lekker eten en drinken zit je aan de Noord-Hollandse kust goed! Ons vakantiegebied heeft een bont palet aan horecabedrijven; in de bruisende steden, gezellige dorpen maar ook op wonderschone plekken middenin de natuur en natuurlijk op het strand. Van authentieke havenkroeg tot toprestaurant en van basic strandpaviljoen tot hippe bar, aan de Noord-Hollandse kust vind je het allemaal! In KustNU lees je er alles over!

La Grotta

SCHOORL - Liefhebbers van de Italiaanse keuken komen in Schoorl ruimschoots aan hun trekken. Hier runt Franco Tronci zijn Ristorante-Pizzeria La Grotta. Je kunt er genieten van authentieke gerechten uit Italië, maar ook van de rijke Italiaanse eetcultuur.

Een stukje Italië in Schoorl. Zo noemt Tronci zijn bedrijf. Het klopt. Stap naar binnen en je waant je meteen in Italië. Aan het interieur is veel zorg besteed en je proeft er de kenmerkende Zuid-Europese sfeer, warmte en gastvrijheid.

La Grotta is een familiebedrijf. Een broer, neef en nicht van Tronci werken mee en samen maken ze het hun gasten met grote toewijding naar de zin. Die gasten komen er natuurlijk vooral om lekker te eten. En of je daar lekker kunt eten! Tronci is lid van een uit Sardinië afkomstige horecafamilie, die in Noord-Holland diverse restaurants runt, en houdt hun goede naam hoog. ‘Van mijn vader heb ik alles in Italië geleerd’, vertelt hij. ‘Ook ik bereid authentieke Italiaanse gerechten, maar wel met mijn eigen stempel erop. Ik gebruik veel eigen recepten.’

Het levert een uitgebreide menukaart op die regelmatig wisselt. De keuze bestaat uit verschillende verrassende gerechten, waaronder een ruim assortiment pizza’s. Tronci is een gepassioneerde kok die zelf van lekker eten houdt. Zijn liefde voor het vak brengt hij met succes op zijn gasten over.

Liefhebbers van Italiaanse wijn zitten bij La Grotta eveneens goed. Alle wijnstreken zijn vertegenwoordigd. En als je van limoncello houdt, vraag daar dan vooral om. Tronci maakt dit drankje zelf. Ook dat is een aanrader.

Ristorante-Pizzeria La Grotta, Heerenweg 71, Schoorl, tel. (072) 509 177. Dagelijks geopend van 17.00 tot 21.30 uur.  Afhalen of thuis laten bezorgen is ook mogelijk. Zie ook www.pizzeria-lagrotta.nl.

TOP