Ga terug

  Leuke dingen doen
 • Den Oever: dé hoofdstad van de ZeeVerse Vis!

  Den Oever: dé hoofdstad van de ZeeVerse Vis!

  Vakantie. Tijd om allemaal leuke dingen te doen. Lekker samen op stap! Kies voor een dagje naar Den Oever. Deze hoofdstad van de ZeeVerse Vis staat garant voor een optimale zilte beleving. Combineer een lekkere wandeling over de altijd gezellige haven met bootjes kijken, aanmonsteren voor een rondvaart en natuurlijk een heerlijk vismaal!

 • Beleef een reis van 100 jaar geleden!

  Beleef een reis van 100 jaar geleden!

  HOORN – Het is een van de leukste uitjes van Noord-Holland: een reisje met de stoomtram zoals dat honderd jaar geleden gebeurde. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik laat oude tijden herleven.

 • Run op vernieuwd Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers!

  Run op vernieuwd Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers!

  Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder is in september heropend door Prinses Beatrix. Na een flinke verbouwing van tien maanden is het museum populairder dan ooit; in de eerste twee maanden bezochten ruim vijfduizend mensen het compleet vernieuwde Nationaal Reddingmuseum. Dat is ruim twee keer zoveel als normaal!

  Meer informatie >

 • Fietsen en wandelen in de Noordkop

  Fietsen en wandelen in de Noordkop

  Landschap Noord-Holland beschouwt het als een van haar allermooiste stukjes natuur: Het Wildrijk. Dit bijzondere stukje bos, dat wordt doorsneden door donkere slootjes met spiegelend water, ligt in Sint Maartensvlotbrug. Het bos is klein, maar heel fraai en is goed voor een wandeling van een uur.

  Meer informatie >

 • Uniek beleef- en doebos voor jong en oud!

  Uniek beleef- en doebos voor jong en oud!

  Een geweldig nieuwe attractie in onze regio! Zo een waar je deze zomer moet zijn geweest! Land van Fluwel is de naam van een uniek beleef- en doebos voor jong en oud. Het is een compleet nieuw park, waar verhalen uit de regio tot leven komen en dat meteen het grootste avonturenparadijs van Noord-Holland is. In deze KustNU nemen we je alvast mee!

 • Dagje Den Oever

  Dagje Den Oever

  DEN OEVER – Een bijzonder dorp in de Noordkop is Den Oever. De plaats heeft een unieke ligging, zowel aan het zoete IJsselmeer als aan de zoute Waddenzee. De gezellige dorpskern, het levendige havengebied en de prachtige omgeving met uitzicht op water is jouw bezoek meer dan waard. Vanuit Den Oever kun je de zee op voor boeiende vaar- en wadlooptochten.

 • Dorus en Eva ontdekken Den Helder

  Dorus en Eva ontdekken Den Helder

  ‘Dorus en Eva ontdekken Den Helder’ is het verhaal van Dorus en Eva, Dorus’ buurmeisje op de camping in Den Helder. Zij vraagt Dorus mee op ontdekkingsreis te gaan. Ze gaan naar een onderzeeboot, maken met een vissersboot een tochtje op zee, beklimmen de vuurtoren van Huisduinen en ze gaan naar De Helderse Vallei. Het boek bevat naast het verhaal leuke puzzels en spelletjes.

  Meer informatie >

 • Themapark in het teken van de tulp!

  Themapark in het teken van de tulp!

  Aan een boerenweggetje vlakbij het strand van Sint Maartenszee is een bijzonder themapark gevestigd: Fluwel’s Tulpenland. Hier vind je een leuk park, opgedeeld in diverse thema’s, die alle in het teken staan van de tulp. Ook zijn er mooie inspiratietuinen, een gezellige, kleurrijke koffiestal met nieuwe serre en een winkel met tulpen- en narcissenbloembollen. Dat maakt Fluwel’s Tulpenland altijd boeiend en altijd bloeiend. Bezoek dat vrolijke, best bewaarde geheim van de regio!

  Meer informatie >

 • Een greep uit de leukste zomerevenementen in onze regio!

  Een greep uit de leukste zomerevenementen in onze regio!

  Op 23 en 24 juni wordt het populaire evenement Historisch Weekend gehouden. Honderden klassieke auto’s, vrachtwagens, motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens en prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. Er zijn rondritten met alle soorten klassieke voertuigen door de omgeving en de Helderse binnenstad. In de overdekte nostalgische markt is een groot en zeer gevarieerd aanbod aan kleine en grote historische schatten.

 • Een dagje Schagen

  Een dagje Schagen

  SCHAGEN – Zin in een dagje stad? Kies eens voor Schagen! De vele eet- en drinkgelegenheden en terrassen trekken veel mensen naar het centrum. Ook kun je er heerlijk winkelen, zowel in de straten als in het grote overdekte winkelcentrum. Met evenementen als de Westfriese donderdag in de zomer, het popweekend, de tiendaagse kermis en vele activiteiten als markten, culturele en culinaire manifestaties is Schagen elke dag een aanrader.

 • De leukste evenementen van de Noordkop!

  De leukste evenementen van de Noordkop!

  Aan de Noordzeekust in de Noordkop kun je jezelf eindeloos vermaken op en rond het strand. Lekker luieren, spelevaren, strandsporten beoefenen en gezellig eten en drinken op het terras. De dorpjes zijn heerlijk om rond te kijken, een beetje te winkelen en te genieten in de horeca. Marinestad Den Helder biedt een groot cultureel aanbod, een mooi winkelbestand en talloze cafés en restaurants waar het goed toeven is. In de natuur om de stad en de dorpen is het een eldorado voor wandelaars en fietsers. En er is meer, veel meer zelfs! De Noordkop biedt heel veel activiteiten en evenementen voor jong en oud. De meest aansprekende hebben we voor je geselecteerd. Veel plezier!

  Meer informatie >

 • Fort Kijkduin

  Fort Kijkduin

  Fort Kijkduin is een fantastisch museum voor jong en oud en gevestigd in het kustplaatsje Huisduinen, net buiten Den Helder. Het fort is gebouwd tussen 1811-1813 in opdracht van Napoleon. Ambachtslieden uit de hele provincie Noord-Holland en honderden Spaanse krijgsgevangenen hebben in die periode aan het fort gewerkt. Je ziet er de geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving.

  Meer informatie >

 • Volop evenementen op Fort Kijkduin

  Volop evenementen op Fort Kijkduin

  Fort Kijkduin in Huisduinen is een prachtige locatie om te bezoeken. Het bestaat uit een museum, een expositie over de visserij in de Noordzee, een collectie schaalmodellen van voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, veertien aquaria met elk een eigen thema (en waar je de vissen mag aanraken en voeren!) en het beroemde skelet van Chris de Potvis. Het imposante fort is ook steeds meer een locatie van boeiende evenementen!

 • Een dagje Willemsoord

  Een dagje Willemsoord

  WILLEMSOORD – Tijdens jouw vakantie aan de machtig mooie Noordzeekust mag een bezoek aan Willemsoord niet ontbreken. Een dagje naar deze voormalige rijkswerf van de Koninklijke Marine in Den Helder is een spannende ontdekkingstocht naar wat Willemsoord allemaal te bieden heeft. En dat is veel. We nemen je mee voor een impressie!

 • De andere kant van Schoorl

  De andere kant van Schoorl

  SCHOORL - Denk aan Schoorl en de beelden doemen vanzelf op: de bruisende branding, het brede strand, de uitgestrekte bossen en niet te vergeten het Klimduin. Het is nogal een onderneming om je door het mulle zand een weg omhoog  te banen en de 51 meter hoge top te bereiken. Maar eenmaal boven wordt je beloond met een mooi uitzicht op dat gezellige plaatsje aan de Noordzeekust, waar je zo lang als je wilt onbekommerd kunt struinen. Door het gevarieerde natuurschoon, maar ook door het dorp zelf. Maak kennis met de andere kant van Schoorl.

  Meer informatie >

 • Marinemuseum

  Marinemuseum

  Op de voormalige rijkswerf van de Koninklijke Marine in Den Helder, Willemsoord, is het Marinemuseum gevestigd. Zowel in het Torengebouw als in de Geschutmakerij zijn interactieve exposities en spannende bezienswaardigheden te bezoeken. Ook kun je de marineschepen op. Eén van de vaste exposities van het Helderse museum is te zien in zes zalen van het Torengebouw. Daar zijn historische presentaties over ruim vijf eeuwen marine.

  Meer informatie >

 • Twee prachtige musea, ieder met een eigen verhaal

  Twee prachtige musea, ieder met een eigen verhaal

  Den Helder is omgeven door het water. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Den Helder twee musea heeft waar de zee centraal staat, het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Beide prachtige musea met een eigen verhaal. Je kunt deze musea nu bezoeken met de speciale combikaart. Beleef zo de Koninklijke Marine én het Nederlandse reddingwezen van dichtbij.

 • Een dagje zuid: Schoorl, Egmond en Bergen

  Een dagje zuid: Schoorl, Egmond en Bergen

  NOORDZEEKUST – De zuidelijke plaatsen waar KustNU verschijnt liggen in de gemeente Bergen: Camperduin, Groet, Schoorl, Bergen en Bergen aan Zee en de drie Egmonden: Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Elk dorp heeft zijn eigen charme. Ontdek deze mooie vakantiedorpen!

 • Een dagje naar de stad!

  Een dagje naar de stad!

  Vier je vakantie aan de kust en heb je zin in een dagje stad? Alkmaar is een goede keuze! Het ligt op een steenworp afstand van jouw vakantieadres, is goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer en de fiets en er is van alles te doen! Alkmaar is een leuke winkelstad, heeft meer dan duizend monumenten, aansprekende musea en een gezellige sfeer. Van het voorjaar tot begin september is er elke vrijdagochtend kaasmarkt.

  Meer informatie >

 • Museum Kranenburgh

  Museum Kranenburgh

  Museum Kranenburgh is een groot cultureel centrum, dat bestaat uit een statige villa en moderne gebouwen. In Kranenburgh zijn het voormalig Museum Kranenburgh, Kunstenaarscentrum Bergen (KCB), Museum Het Sterkenhuis, de Kunstuitleen en de collecties van het Noord-Hollands Kunstencentrum (NHKC) samengebracht. Kranenburgh biedt naast tentoonstellingen een gevarieerd podiumprogramma met muziek, dans en literatuur.

  Meer informatie >

 • Het liefste themapark van onze regio

  Het liefste themapark van onze regio

  Gezinnen met jonge kinderen kunnen er niet omheen: Sprookjeswonderland, ook wel het liefste themapark van onze regio genoemd. In Sprookjeswonderland komen bekende sprookjes door poppen en huizen tot leven. De kleintjes krijgen er nooit genoeg van en niet voor niets hebben veel gezinnen uit heel Noord-Holland een abonnement op het themapark. Dat maakt Sprookjeswonderland een van de leukste uitjes voor kinderen!

 • KUSTFinder helpt je naar de leukste adresjes

  KUSTFinder helpt je naar de leukste adresjes

  KustNU heeft een mooie nieuwe app ontwikkeld om ons kustgebied voor jou nog gemakkelijker te maken.

 • De Nollen

  De Nollen

  In een klein, oud binnenduingebied in Den Helder werkte een kwart eeuw Ruud van de Wint, een kunstenaar met een imposant oeuvre dat bestaat uit schilderingen, beelden en bouwsels. Van de Wint maakte bijvoorbeeld schilderingen in de Tweede Kamer en plafondschilderingen in Paleis Noordeinde en het stadhuis van Groningen. Na zijn plotselinge overlijden in 2006 zijn Van de Wints nazaten druk met het realiseren van een museum van internationale allure, waar het werk van de kunstenaar centraal komt te staan.

  Meer informatie >

 • Museum van Egmond

  Museum van Egmond

  Het Museum van Egmond laat de geschiedenis van de drie kernen Egmond aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef zien. Al in de prehistorie werd het gebied bewoond. Voorwerpen en schilderijen tonen de bloei en de ondergang van de abdij, het kasteel van de heren van Egmont en het vissersdorp Egmont op zee. In de schuitenschuur vertellen foto’s en voorwerpen hoe de inwoners van Egmond aan Zee en de zee met elkaar zijn verbonden.

  Meer informatie >

 • Sail Den Helder: grootste evenement Noord-Holland in 2017

  Sail Den Helder: grootste evenement Noord-Holland in 2017

  DEN HELDER – In marinestad Den Helder vindt op 22, 23, 24 en 25 juni het grootste evenement in Noord-Holland van dit jaar plaats: Sail Den Helder. ‘En als het zonnig helder weer is, komen er heel wat meer mensen en zou het wel het grootste evenement van Nederland kunnen worden’, zegt Evert van den Broek, directeur Sail Den Helder 2017. Tientallen tallships, vele publieksevenementen, optredens door artiesten, activiteiten voor kinderen en jongeren én de Marinedagen maken van deze vijfde editie van Sail Den Helder een nog grootser evenement dan ooit tevoren.

 • Grootste expositie Cornelis Springer ooit!

  Grootste expositie Cornelis Springer ooit!

  Met de expositie Door het oog van Springer (12 december – 10 april) levert het Zuiderzeemuseum een huzarenstukje van ongekende klasse. Nooit eerder is er een dergelijke grote expositie van deze negentiende-eeuwse schilder geweest. En gezien het feit dat veel werk uit particuliere verzamelingen komt, zal een dergelijk overzicht niet snel weer te zien zijn. Door het oog van Springer toont niet alleen de bijzondere werkwijze van de kunstenaar, maar laat ook veel zien van de steden rondom de voormalige Zuiderzee, het huidige IJsselmeer.

 • De Zee Leeft: maak kennis met zeediertjes, zeevogels, zeehonden en serene rust

  De Zee Leeft: maak kennis met zeediertjes, zeevogels, zeehonden en serene rust

  Zin in een avontuurlijke tocht op zee? Met een gastvrije gastheer die van oorsprong visserman is en je ontzettend veel kan vertellen over het leven boven en onder water? Maak dan een vaartocht met de mannen van De Zee Leeft. In een twee uur durende tocht ga je naar de mooiste plekjes van de Waddenzee. Je maakt kennis met zeediertjes (die boven water worden gehaald), zeevogels, zeehonden en serene rust.

  Meer informatie >

 • Abdijmuseum

  Abdijmuseum

  Religie en bier in Abij van Egmond

  Het Abdijmuseum is gevestigd in de imposante Abdij van Egmond. Hier leven en werken Benedictijnse monniken. In het museum is de permanente expositie Bodemschatten van de abdij van Egmond te zien. Aan de hand van archeologische vondsten die bij opgravingen op het abdijterrein zijn gedaan, is de geschiedenis van de oude abdij van Egmond te zien. Die begint bij de stichting in de 10e eeuw tot aan de verwoesting in 1573. Teksten, tekeningen en foto's verduidelijken het geheel. Ook is er een film over de geschiedenis; een langere versie voor volwassenen en een kortere voor kinderen. In de bijbehorende abdijwinkel vind je door de monniken gemaakte abdijkaarsen, wierook, religieuze objecten en bier van biologische granen. Achterin de winkel is een grote boekenafdeling.
  Abdijmuseum, Abdijlaan 26, Egmond-Binnen

  Meer informatie >

 • Fort Kijkduin: boeiender dan ooit

  Fort Kijkduin: boeiender dan ooit

  HUISDUINEN – De Stelling Den Helder is een van de eerste militaire stellingen in ons land. Het feit dat de hele stelling niet in diverse plaatsen in een provincie, maar in één gemeente ligt, maakt dit militaire bolwerk uniek. Ook bijzonder is dat de bouwwerken nog in het landschap aanwezig zijn. Bij een bezoek aan de Noordkop mag je een bezoek aan één of meerdere onderdelen niet overslaan. Zeker nu de Stelling is uitgebreid met vele attracties en bezienswaardigheden!.

 • Dagje uit in de regio: bezoek een museum!

  Dagje uit in de regio: bezoek een museum!

  In het Noordzeekustgebied van Den Helder tot en met Egmond vind je talrijke musea. Ook daarbuiten bevinden zich pareltjes die een dagje uit verdienen. KustNU zet ze op een rij.

TOP