Ga terug

  Leuke dingen doen

Een dagje Willemsoord

Willemsoord is een circa 40.000 vierkante meter groot terrein met fraai gerestaureerde historische gebouwen. Ook een jachthaven en Museumhaven horen bij het complex. Op het terrein bevinden zich musea, bioscoop, theater, speelparadijs, casino en tal van leuke restaurants en winkels. Willemsoord is ook plek voor grote, bijzondere evenementen.

Uniek: Den Helder ‘stopover’ Clipper Around the World Yacht Race

Willemsoord is deze zomer voor de derde achtereenvolgende keer de ‘stopover’ voor de Clipper Around the World Yacht Race. Deze voor Nederland unieke positie trok de afgelopen edities veel publiek dat genoot van bezoek aan de oceaanracers. Dit jaar host Willemsoord de boten van 23 tot en met 28 juli. Dat zorgt voor veel bedrijvigheid en feestelijkheden! Een absolute aanrader voor jouw vakantie!

De Clipper Round the World Yacht Race is een zeilrace rond de wereld die elke twee jaar wordt gevaren. Aan deze race doen twaalf identieke 70 voet oceaanracers mee. De boten worden bemand door niet-professionele zeilers van over de hele wereld. Dit jaar wordt de race voor de tiende keer gevaren. Op 30 augustus 2015 zijn de jachten vanuit Londen gestart voor hun elf maanden durende race rond de wereld. De oceaanracers hebben in Den Helder hun laatste stop voordat zij op 30 juli 2016 finishen in Londen. Willemsoord faciliteert van 23 tot en met 28 juli de bemanning van de jachten en de organisatie van de race.

Spannende finish!

Net zoals tijdens de afgelopen twee edities -in 2012 en 2014- kun je op de eerste dag weer getuige zijn van de spannende finish van de voorlaatste race-etappe voor de kust van Den Helder. Dit is op donderdag 28 juli ook de locatie voor de spectaculaire restart van de laatste sprint van de race naar London.
Open bootdagen
Tijdens de stop-over zal er weer van alles te zien, te horen en te beleven zijn op het terrein van Willemsoord. Zo zijn er onder andere de ‘open bootdagen’, waarbij je zelf een kijkje kunt nemen aan boord van een oceaanracer.

Twintigste editie Historisch Weekend

Echt Helders en al jaren succesvol; het Historisch Weekend. Op 25 en 26 juni vindt op Willemsoord (gebouw 66) de twintigste editie van dit gratis evenement plaats. Auto’s, motorfietsen en andere vervoersmiddelen uit Nederland vormen dit keer het thema.

Het Historisch Weekend toont jaarlijks honderden klassieke auto’s, vrachtwagens, motoren, landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens. Samen met prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staat de presentatie van deze vervoermiddelen garant voor een geweldig schouwspel. Ook zijn er een historische markt, spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten en diverse optredens met zang, dans en muziek. Dit alles maakt van het Historisch Weekend een gevarieerd evenement. Vorig jaar trok het weekend 25.000 bezoekers.

Kijk voor het programma op: www.historischweekend.nl

Nieuw: Traditionele Schepen Beurs

Helemaal nieuw en een aanwinst voor Willemsoord en Den Helder: de Traditionele Schepen Beurs, die op 11, 12 en 13 november plaatsvindt. Het evenement staat helemaal in het teken vele verschillende schepen. Je vindt er veel informatie en kunt meedoen aan workshops. Daarnaast kun je aan boord stappen van grote en kleine traditionele schepen, waarmee de havens tijdens het evenement vol liggen.

De Traditionele Schepen Beurs streeft ernaar om een ontmoetingsplek te worden voor iedereen die iets met traditionele schepen te maken heeft. Daarnaast is de beurs toegankelijk voor mensen die nog niet betrokken zijn bij traditionele schepen, maar die hierin geïnteresseerd zijn. De beurs hoopt een breed publiek aan te spreken van mogelijke wereldreizigers die op zoek zijn naar de reis van hun leven aan boord van een oceaanzeiler tot vrijwilligers die zich voor het behoud van het traditionele schip in willen zetten. Van jongeren die dromen van het exploiteren van een schip tot oudere generaties die graag nog eens een reis met hun eigen jacht zouden willen maken, of hun kennis over willen dragen aan nieuwe generaties. Ook de jeugd die voor het eerst een zeilschool gaat bezoeken, of voor het eerst sponsoren gaat zoeken voor hun periode aan boord van een Tall Ship.

De Traditionele Schepen Beurs bestaat uit een binnenbeurs in gebouw 66 en talrijke activiteiten elders op Willemsoord. Zo worden er houtwerkmethoden tentoongesteld in de Medemblikker loods (naast het beursgebouw). Diverse schepen in de havens zijn toegankelijk om een kijkje te kunnen nemen in het leven aan boord. In het beursgebouw is een Vakantieplein ingericht om inspiratie op te doen voor een reis aan boord van een schip.
Meer informatie: www.traditioneleschepenbeurs.nl

Sail 2017

Om alvast te noteren: van 22 tot en met 25 juni 2017 vindt Sail Den Helder plaats. Het maritieme evenement waaraan tallships van over de hele wereld meedoen, wordt net zoals de vorige editie in 2013 gecombineerd met de populaire Marinedagen.

 

TOP