Ga terug

  Leuke dingen doen

Een dagje zuid: Schoorl, Egmond en Bergen

De kust bij Camperduin heeft een heel andere aanblik door de realisatie van kustverdedigingproject Kust op Kracht, dat vorig jaar is afgerond. De stenen Hondsbossche en Pettemer Zeewering zijn vanaf de zeekant niet meer te zien. Daarvoor in de plaats zijn strand, duinen en een lagune - een beschut, ondiep binnenmeertje- gekomen. Een prachtige, natuurlijke uitstraling!’
Richting Schoorl kom je het dorpje Groet tegen, bekend om zijn leuke restaurants en gezellige winkeltjes. Ook Schoorl, met het bekende klimduin, is een gemoedelijk plaatsje en beroemd om de hoogste en breedste duinen van Nederland.

Iets zuidelijker ligt Bergen. Dit dorp ademt kunst en cultuur. In Museum Kranenburgh is werk van de ‘ontdekkers’ van Bergen, de schilders die later de Bergense School vormden, rijk vertegenwoordigd. Verder staat Bergen bekend om zijn rijke culinaire leven. In Bergen vind je talrijke goede restaurants, van eenvoudig tot exclusief. Bergen aan Zee is het toonbeeld van strandvakanties van decennia terug: badderen, zonnen, luieren. Het zalige nietsdoen. De markante woningen en voormalige koloniehuizen ademen de sfeer van weleer.

Egmond aan Zee is de volgende badplaats en vooral geliefd bij gezinnen. Het is van origine een vissersdorpje en dat zie je in het straatbeeld –veel oude vissershuisjes- terug. De prominente vuurtoren Van Speijk is het middelpunt. Je kunt in Egmond aan Zee heerlijk winkelen en lekker eten. Egmond aan den Hoef is vooral bekend door de oude Slotkapel en ruïne het Slot op den Hoef. Egmond-Binnen heeft een prachtige abdij met winkel en eigen bieren.

Lekker naar de kofferbakmarkt!

SCHOORL - Slenteren, struinen, koffiebreak en weer door. Je kunt je er urenlang vermaken; de wekelijkse Kofferbakmarkt Duindorp Schoorl. Elke zondag van 9.00 tot 16.00 uur staan op het evenemententerrein aan de Sportlaan tot honderd standhouders voor je klaar met de meest uiteenlopende spullen. Van curiosa tot kleding en van verzamelobjecten tot strandspullen, woonartikelen, meubeltjes en meer. Tip: combineer jouw bezoek met een fijne wandeling in de mooie Schoorlse duinen!

De kofferbakmarkt in Schoorl is al bijna vijftien jaar een begrip in heel Nederland. Het succes werd zo groot dat mensen uit het hele land zich in de nachtelijke uren verzamelden om een plekje op de markt te bemachtigen. Vanwege de grote toestroom van standhouders werden de markten halverwege het vorige seizoen van hogerhand gestaakt.
Nu ligt in de organisatie in handen van Hondsbossche Events, onder andere bekend van het Disc-Golf in de Schoorlse duinen. Hondsbossche Events organiseert ook de zomerse braderieën in Schoorl, Groet en Petten.

Zelf standhouder zijn op de kofferbakmarkt kan nu alleen op reservering via www.hondsbossche-events.nl

Kofferbakmarkt Duindorp Schoorl: alle zondagen t/m 25 september van 9.00-16.00 uur.

Braderieën Groet (maandagavond) Schoorl (dinsdagavond) en Petten (vrijdagavond) alle weken in juli en augustus van 17.00-21.00 uur.

 

TOP