Ga terug

  Leuke dingen doen

Uniek beleef- en doebos voor jong en oud!

SINT MAARTENSZEE – Een geweldig nieuwe attractie in onze regio! Zo een waar je deze zomer moet zijn geweest! Land van Fluwel is de naam van een uniek beleef- en doebos voor jong en oud. Het is een compleet nieuw park, waar verhalen uit de regio tot leven komen en dat meteen het grootste avonturenparadijs van Noord-Holland is. In deze KustNU nemen we je alvast mee!

‘In Land van Fluwel ga je terug de natuur in. Jong en oud mag lekker vies worden. Reken maar dat het lukt’, lacht Kees Vriend, bedenker van het avonturenparadijs. ‘We hebben bijvoorbeeld het Strand van Fluwel. Je kunt er van de duinen rollen, naar het Speeleiland in het midden van het water of via het touwenparcours naar de overkant. Natuurlijk hebben we ook een BloteVoetenPad. Een kilometer lang kun je door de prut door het landschap gaan.’

Grenzen verleggen

In het AvonturenSpeelParadijs kun je spectaculaire avonturen te beleven. Robuuste stammen, dikke touwen, netten en boomkronen bieden uitdaging voor jongere en oudere kinderen. Direct aan het paradijselijke zonneterras is de speelplaats voor de jonge kinderen met waterpomp, schommels en hutten om zelf af te bouwen. Iets verder een groot en uitdagend klimparcours voor durfals. Kinderen stijgen op hun eigen niveau veilig tot grote hoogte en verleggen hun grenzen.

Hilarische voorstelling

Het oude sprokkelbos is verstoppertjesbos, het eerste van ons land! Je vindt er verschillende spannende verstopplekken natuurlijk steeds worden veranderd en verbouwd. Goed voor urenlang spelen! Verder zijn een uitkijktoren (inclusief glijbaan), speeltuin, mooi pannenkoekenhuis, mooie tuinen en het verhaal van de tulp onderdeel van Land van Fluwel. Dat laatste via een bijzondere audiotour langs de geschiedenis van de tulp (dagelijks) en met een hilarische voorstelling over de bloemsoort (zie de website voor data en tijdstippen).

Bourgondiërs

Kees Vriend: ‘We richten ons op levensgenieters en avonturiers van alle leeftijden. Bourgondiërs en zij die openstaan voor nieuwe belevingen. Mensen die zich herkennen in deze omschrijvingen weten dan meteen wat we bedoelen. We zijn net open, maar de toestroom is al hartstikke goed en de reacties zo mogelijk nog beter. Mensen zijn onwijs lyrisch. Daar zijn we apetrots op! Het is natuurlijk spannend of iets dat je op de tekentafel bedenkt, ook aanslaat. Deze combinatie bestaat nog niet. Bovendien ben je voor één prijs urenlang onder de pannen!’

Land van Fluwel, Belkmerweg 65, Sint Maartenszee, tel. (0224) 562 555, www.landvanfluwel.nl
Dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur (tot 30 oktober). Gratis parkeren. Honden zijn (kort aangelijnd) welkom.

TOP