Ga terug

  Leuke dingen doen

Een greep uit de leukste zomerevenementen in onze regio!

DEN HELDER

Op 23 en 24 juni wordt het populaire evenement Historisch Weekend gehouden. Honderden klassieke auto’s, vrachtwagens, motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens en prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. Er zijn rondritten met alle soorten klassieke voertuigen door de omgeving en de Helderse binnenstad. In de overdekte nostalgische markt is een groot en zeer gevarieerd aanbod aan kleine en grote historische schatten. Hoogtepunt in deze markt zijn de presentaties rond de geschiedenis van DAF personenauto’s. Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Op 7 en 8 juli vindt het Tuindorp Goes Country & Western plaats op het Fort Dirksz. Admiraal aan de Nieuweweg 3. Het tweedaagse evenement biedt veel countrymuziek, maar ook een dansvloer, een culinaire tent met grote barbecue en een salon met lichtalcoholische dranken. Op zondag is er een markt aan de voorzijde van het fort, die volledig in westernstijl is. Het fort zelf is uiteraard open voor bezichtiging en wordt volledig betrokken bij het evenement. Kijk voor het volledig programma op www.vvvtopvanholland.nl

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus vindt Vis op de Plint plaats op Willemsoord. Het is een evenement met een variatie aan vistentjes, straattheater, een roeiwedstrijd, muziek en kermis. Geniet van de geuren van gerookte, gebakken of gegrilde vis, de versiering van de terrassen op de plint, de shantykoren en het Nederlandse lied. Het programma is t.z.t. te lezen op Facebook.

Zomerdromen is een jaarlijkse romantische markt in het Timorpark in Den Helder, dit jaar op zondag 9 september (10.00-17.00 uur). Naast de markt zijn er activiteiten voor de kinderen en muzikale optredens. De opbrengsten zijn bestemd voor een jaarlijks vast te stellen goed doel en het organiseren van zomerconcerten in de muziektent in het park.

Op vrijdag 28 september en zaterdag 29 september 2018 organiseert KeyKeg in samenwerking met Theater de Kampanje het internationale bierfestival in Den Helder. Een niet te missen festival voor de bierliefhebber waaraan zo’n 25 lokale, nationale en internationale toonaangevende bierbrouwerijen deelnemen. Het bierfestival vindt plaats in de Stadshal en het naastgelegen KeyKegcafé. Vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur.

HUISDUINEN

Op 3 juni wordt van 11.00 tot 17.00 uur het Rondje Cultuur Huisduinen georganiseerd. Dat bestaat uit een fiets/ wandelroute in Huisduinen en omgeving, waar je op een groot aantal adressen kennis kan maken met alles wat Huisduinen te bieden heeft op gebied van (eigen) kunst en cultuur. Passe-partouts kunnen gratis worden afgehaald op de volgende adressen: Tuintjesweg 4 en het Dorpshuis.

CALLANTSOOG

Het centrum van de badplaats is in de zomer het toneel van veel evenementen. De wekelijkse braderie op woensdag bijvoorbeeld, in de maanden juli en augustus. Tussen 15.00 en 21.00 uur staan de kramen met koopwaar op het Dorpsplein en is het er een gezellige drukte van belang.

Houd je van lekker snuffelen tussen tweedehands spulletjes, bezoek dan de kofferbakmarkten op donderdag in juli en augustus (10.00-16.00 uur) op Camping De Nollen,Westerweg 8. Elke zondagochtend (van 1 juli tot en met 19 augustus) is er op driehonderd meter afstand van De Karnemelkplaats een rommelmarkt.

In september is het strand van de gemeente Schagen het decor van kunstevenement, Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Op het strand en in de paviljoens van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten zijn uiteenlopende kunstvormen te beleven, waaronder beeldende kunst, muziek, poëzie, film, theater en dans. Daarnaast kunnen geïnteresseerden onder begeleiding van een kunstenaar kunst maken of deelnemen aan workshops. Voor precieze data: www.kunstroutezijpe.nl

Van meerdere evenementen zijn bij het ter perse gaan van deze KustNU de data nog niet bekend. Kijk op www.vvvcallantsoog.nl voor data.

SINT MAARTENSZEE

Elke maandag in de zomer en elke zondag in de winter: kofferbakmarkt bij attractiepark De Goudvis.

GROET

Van donderdag 26 t/m maandag 30 juli: kleine gezellige kermis.

SCHOORL

Elke dinsdag in juli en augustus vanaf 17.30 uur braderie in het centrum van Schoorl met circa tachtig kramen.

BERGEN

De achtste editie van Woodlands Festival vindt plaats op 2 en 3 juni. Locatie: Oudtburghweg t/o 3. Inhoud: bands en dj’s op zeven verschillende podia, een markt met kleine ondernemers vanuit het hele land, een Silent Disco, knutselen en schminken voor kinderen en kunst. Met foodtrucks.  Woodlands Festival is waar mogelijk opgebouwd uit restproducten en afval. De bars zijn gemaakt van pallets en resthout en de organisatie probeert alles op te bouwen met ‘tweedekans materialen’. Zaterdag 12.00-23.00 uur, zondag 13.00-22.00 uur.

Bergen presenteert zondag 10 juni (12.00-17.00 uur) een wijnspijs-wandeling langs vijf hotspots en fine dining zaken. Daar staan verfijnde wijnspijs-combinaties voor je klaar. Een heerlijke lange lunch dus! Wandel met je eigen gezelschap langs lommerrijke lanen, veel groen en beleef vijf luxe stops! Kaarten via wijnspijs.nl

Het geheim van Gestel is een bijzondere tentoonstelling die deze zomer (3 juni t/m zondag 16 september) is te zien in Museum Kranenburgh. Jarenlang was een van de topwerken van schilder Leo Gestel slechts voor een enkeling te zien in een directiekamer, maar vanaf deze zomer kan iedereen genieten van ‘Portret van een vrouw’ uit 1913. Het schilderij is een meerjarige bruikleen van NN Group. Gastcurator Caroline Roodenburgh onderzocht welke plek het werk inneemt binnen het oeuvre van de grootmeester van de Bergense School. Ze neemt je mee in een tentoonstelling rondom de ongebreidelde experimenteerlust in kleur, vorm en thema van deze gedreven modernist. Dagelijks te zien van 11.00 tot 17.00 uur.

EGMOND AAN ZEE

Roots Market aan de Boulevard op de zondagen 3 juni, 1 juli, 5 augustus en 2 september. Kraampjes met handgemaakte spullen, natuurlijke verzorgingsmiddelen en kleding, nieuw en duurzaam geproduceerd of juist lekker vintage. Scoor een oude LP, lekker ambachtelijk brood of een handgemaakte houten snijplank. Van 11.00 tot 17.00 uur.

Iedere woensdag in juni, juli en augustus vindt van 17.00 tot 22.00 uur de gezellige avondbraderie van Egmond aan Zee plaats. De braderie wordt gehouden in het centrum: in de Voorstraat, Burgemeester Eymaplein, Smidstraat, Noorderstraat, Pompplein en de Zuiderstraat.

EGMOND AAN DEN HOEF

Zaterdag 9 juni is in het centrum van Egmond aan den Hoef de jaarlijkse Hoever Kunstmarkt. Er zullen weer vele kunstuitingen te zien zijn, zoals schilderijen, grafisch werk, keramiek en beelden. Ook zijn er oude ambachten.

Zondag 10 juni (09.00-16.00 uur): de rommelmarkt tijdens het Hoeverdorpsfeest met 120 kramen. Van curiosa, antiquiteiten en kleding tot speelgoed en boeken. Bruisend hart van het Hoeverdorpsfeest is het plein bij Dorpshuis Hanswijck. Daar zijn allerlei kinderactiviteiten en Oudhollandse spelletjes.

 

TOP