Ga terug

  Leuke dingen doen

Twee prachtige musea, ieder met een eigen verhaal

Den Helder is omgeven door het water. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Den Helder twee musea heeft waar de zee centraal staat, het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Beide prachtige musea met een eigen verhaal. Je kunt deze musea nu bezoeken met de speciale combikaart. Beleef zo de Koninklijke Marine én het Nederlandse reddingwezen van dichtbij.

De combikaart kost € 15,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen van 4 t/m 17 jaar en is langere tijd geldig. Je kunt op verschillende dagen de musea bezoeken. De combikaart is te koop aan de balies van beide musea en online via www.marinemuseum.nl.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Het museum vertelt het verhaal van het reddingwezen in Nederland. Je vindt er onder andere reddingboten, strandreddingwagens en films waarin de meest onverschrokken zeehelden van weleer vertellen over spannende reddingen.
Ervaar zelf hoe windkracht 10 aanvoelt in de windtunnel en beleef de wilde zee met de vaarsimulator. Mag je in de meeste musea nergens aankomen, hier mogen bezoekers veel van de collectie aanraken. Je kunt aan het hand aangedreven zoeklicht draaien en in een echte reddingboot klimmen. Het Reddingmuseum is met recht verkozen tot het beste Kidsproof Museum van Nederland!
Vanaf 1 april tot 1 november zijn er vaartochten met een reddingboot door de binnenhaven van Den Helder.

Het Marinemuseum

Stap aan boord en beleef de marine! Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Ontdek de marine in interactieve tentoonstellingen en aan boord van onze museumvloot. Leer meer over de geschiedenis van de Nederlandse marine, bekijk wapens en uniformen en leer alles over de ontwikkeling van de techniek aan boord.

Durf jij het aan?

Uniek is onderzeeboot Tonijn, de enige in Nederland die open is voor publiek! Durf jij door het luik te klimmen en het leven aan boord van een onderzeeboot te ervaren? De Tonijn is nog in originele staat en er werken zelfs oud-opvarenden die de spannendste verhalen vertellen.

Ga voor meer informatie en de actuele openingstijden naar www.reddingmuseum.nl en www.marinemuseum.nl   

Willemsoord

Beide musea zijn gevestigd op Willemsoord. Een uniek complex, wat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was. Je vindt er vele restaurant, musea, theater, enkele nautische winkels en nog veel meer. 

TOP