Ga terug

  Reporter

De KustNU-uitgaven staan bekend om boeiende reportages waarin bijzondere mensen, plekken en producten uit ons vakantiegebied uitgebreid in het voetlicht worden geplaatst. Met aantrekkelijke fotografie en vormgeving een sfeerbeleving in optima forma! Laat je meevoeren in bijzondere reportages over culturele plekken, verrassende kijkjes in het leven van kustbewoners en lees over de beste en mooiste plekken in ons gebied om helemaal tot rust te komen of je juist uitzonderlijk goed te vermaken.
 • Stadshart op Koers! - feestweekend vol cultuur

  Stadshart op Koers! - feestweekend vol cultuur

  Den Helder zit in de lift. Het stadshart wordt mooier en mooier. De nieuwe bibliotheek in School 7 won de prijs voor ‘Beste bibliotheek van Nederland’. En de binnenstad ging op  voor de titel van Beste Binnenstad 2017-2019 in de categorie middelgrote stad. Daarnaast verkoos het publiek het nieuwe theater De Kampanje vorig jaar tot de op één na meest gastvrije schouwburg van Nederland. Successen moeten worden gevierd en daarom organiseert Woningstichting Den Helder op 31 augustus en 1 en 2 september Stadshart op Koers! Het is een feestelijk weekend vol cultuur en gratis toegankelijk voor bewoner en toerist.

 • 'Gewoon doen, is ons motto'

  'Gewoon doen, is ons motto'

  Op zijn zestiende werkte hij al in de horeca en recreatie. Amper twintig jaar oud werd hij ondernemer met twee zaken. Hij maakte faam met restaurants en verhuur van accommodaties. Vandaag de dag is Thomas van der Ploeg (48) met zijn bedrijf Zon Zee Strand eigenaar van duinsuites pal aan strandslag Kiefteglop, een duinpark met luxe lodges, trekkershutjes en tipitenten, een boerderij met appartementen en twee strandrestaurants. Hij gaat voor kwaliteit, sfeer en een zeer persoonlijke benadering. ‘We zijn continu aan het innoveren. Dat wil de toerist. En dat wil ik zelf ook.’

 • Volop boeiende evenementen bij Hortus Overzee

  Volop boeiende evenementen bij Hortus Overzee

  Hortus Overzee is de naam van een botanische oase in het centrum van Den Helder. Deze bestaat uit buitentuinen, waaronder de grootste Japanse tuin van Nederland en een indrukwekkend kassencomplex. Het is een prachtplek om te genieten van groen, vogels en vlinders en stilte. Hortus Overzee staat ook bekend om de vele boeiende evenementen die in het groene complex worden georganiseerd!

 • Noord-Hollandse natuurfotograaf Ronald van Wijk in de ban van de Noordzeekust

  Noord-Hollandse natuurfotograaf Ronald van Wijk in de ban van de Noordzeekust

  NOORZEEKUST – Ronald van Wijk (1972) is natuurfotograaf én werkt als marketeer bij Landschap Noord-Holland. Een fantastische combinatie als je, zoals hij, liefhebber bent van strand en duinen. Het promoten van landschappen, zeldzame planten en bijzondere dieren is zijn tweede natuur. Zeker als het de Noordzeekust betreft. ‘Ik houd van weidse landschappen met zo min mogelijk verstoringen aan de horizon. Aan de Noordzeekust heb je dat op veel plaatsen nog.’

 • Ontstressen in de Noordkop

  Ontstressen in de Noordkop

  Een vakantie in de Noordkop is bij uitstek de manier om te ontstressen. Een rustige omgeving met veel prachtnatuur doet wonderen in een tijd waarin velen kampen met stress en het aantal gevallen van burn-out toeneemt. Burn-out- en stress-behandelaar Pieter Frijters is enthousiast bezoeker van de Noordkop. In dit artikel geeft hij 6 tips om stress te lijf te gaan en jezelf helemaal op te laden.

 • Laatste modetrends vind je bij Nameless 

  Laatste modetrends vind je bij Nameless 

  Al ruim twintig jaar zet de damesmodewinkel Nameless in de Keizerstraat van Den Helder de trend op het gebied van de actuele mode. Wekelijks vind je hier de  nieuwste  kleding, schoenen en accessoires van de meest populaire merken in Nederland, vertaald naar een uitstekende kwaliteit en vriendelijke prijzen.

 • Toerisme in de Noordkop, toen en nu 

  Toerisme in de Noordkop, toen en nu 

  De Noordkop is bij velen geliefd als vakantiegebied. Mooie stranden, duinen, bos en natuurgebieden wedijveren met pittoreske dorpen, leuke steden, goede restaurants en heel veel activiteiten en evenementen. Hoe was dat vroeger? KustNU kijkt terug met Kees de Wit, voorzitter van de sector Recreatie en Toerisme van de Ondernemers Federatie Schagen en Bert de Boer, directeur van AVAC vakantiehuizen in Julianadorp aan Zee.

 • Wat een prachtige natuur in Rinnegom

  Wat een prachtige natuur in Rinnegom

  RINNEGOM – Rinnegom is een vakantieplaats om bij stil te staan. Het buurtschap, dat tussen Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef ligt, kent prachtige natuur. Befaamd is het Monnikenpad, een wandelpad door een landschap van strandwallen en strandvlakten. Aanpalend ligt de Bleek, een duin van zeker 35 meter hoog en uitgeroepen tot aardkundig monument.

 • Landgoed Hoenderdaell; het leukste uitje van Noord-Holland 2016!

  Landgoed Hoenderdaell; het leukste uitje van Noord-Holland 2016!

  ANNA PAULOWNA – Landgoed Hoederdaell in Anna Paulowna is dit jaar uitgeroepen tot het leukste uitje van Noord-Holland! ANWB-leden gaven op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers. Landgoed Hoenderdaell is een prachtig, natuurrijk dierenpark en is de grootste opvang van gewezen circusleeuwen en –tijgers van Europa. Ronduit spectaculair is de jaagsimulator, de eerste ter wereld, waarbij een stuk vlees met vijftig kilometer per uur via een joystick door een grote hal gaat. De leeuwen en tijgers gaan achter de prooi aan en publiek kan er naar kijken!

 • KUSTFinder helpt je naar de leukste adresjes

  KUSTFinder helpt je naar de leukste adresjes

  KustNU heeft een mooie nieuwe app ontwikkeld om ons kustgebied voor jou nog gemakkelijker te maken.

 • De roofvogels van het Noord-Hollandse kustgebied

  De roofvogels van het Noord-Hollandse kustgebied

  Welke roofvogels en uilen zitten er langs de Noord-Hollandse kust? Waarom verblijven ze daar? Wat zijn hun eigenaardigheden? Welke soort zie je het meest? Mart Schrieken uit Huisduinen, specialist in het trainen van roofvogels en uilen, geeft op verzoek van KustNU een lecture.

 • Rob Scholte heeft prachtplannen voor zijn museum

  Rob Scholte heeft prachtplannen voor zijn museum

  In het Rob Scholte Museum in Den Helder worden oude en nieuwe moderne kunsten getoond. Naast het werk van Rob Scholte zelf is hier werk van bekende nationale en internationale, vaak bevriende, kunstenaars te zien. Kunst uit de twintiger jaren van schilders als Jan Toorop en Han van Meegeren hangt hier naast tijdgenoten van Scholte uit de tachtiger jaren zoals van Peter Klashorst en Maarten van der Ploeg. Ook is er veel ruimte voor volkskunst. De grote zaal van het museum kent wisselende tentoonstellingen. Nu wordt hier volkskunst uit West en Oost, Intarsia versus Bamboo, tentoongesteld. De internationaal vermaarde Scholte heeft prachtplannen. Naast het tentoonstellen van kunst wil hij bezoekers toegang geven tot zijn atelier, zijn correspondentie en zijn uitgebreide collectie kunstboeken.

 • Gemaakt door Noordzeekustbewoners

  Gemaakt door Noordzeekustbewoners

  In het verspreidingsgebied van deze KustNU, de kuststrook van Den Helder tot en met Egmond, bevinden zich talloze makers van lokale producten. We presenteren je graag de mooiste producten en de leukste adressen!

 • Terug naar de tijd van de kinderkoloniehuizen aan onze kust

  Terug naar de tijd van de kinderkoloniehuizen aan onze kust

  De kustplaatsen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee kenden tot begin jaren tachtig van de vorige eeuw verschillende koloniehuizen waar de zogenoemde 'bleekneusjes' uit de steden konden aansterken. Deze kinderen waren niet ziek, maar verkeerden vaak in een slechte gezondheidstoestand. Goede voeding, frisse zeelucht en veel lichaamsbeweging moesten voor een hogere weerstand zorgen. Tegelijkertijd werden ze opgevoed en werden hen manieren bijgebracht.

 • Op naar de Hondsbossche Duinen!

  Op naar de Hondsbossche Duinen!

  De Hondsbossche en Pettemer Zeewering, jarenlang een 5,5 kilometer lange stenen dijk met strekdammen langs de kust voor Petten en Camperduin, heeft een metamorfose ondergaan. De zeewering voldeed niet meer aan de wettelijke veiligheidsnormen. Er is een kustlandschap van strand en duinen gekomen en in totaal is er binnen een jaar ruim vierhonderd voetbalvelden aan nieuw land gemaakt. De kust is niet alleen voor de komende vijftig jaar veilig, ook is er prachtige nieuwe natuur gecreëerd. Een fijne plek om te wandelen en te fietsen. Dus op naar de Hondsbossche Duinen, zoals het nieuwe natuurgebied is genoemd!

 • Bergen: voor gewoon goed vakantieleven

  Bergen: voor gewoon goed vakantieleven

  Lekker eten en drinken in fraaie restaurants en op goede strandpaviljoens. Genieten van kunst en cultuur. Verder lekker niets doen. Bergen en Bergen aan Zee heten de dorpen waar een goed vakantieleven heel gewoon is.

 • Het vakantiehart van Sint Maartenszee

  Het vakantiehart van Sint Maartenszee

  Slechts gescheiden door een weggetje en een duinenrij met imposante Schotse hooglanders staat een drietal stuk voor stuk prima vakantieondernemingen in contact met het schone strand en de heerlijke zee van de gemoedelijke badplaats Sint Maartenszee. Het zijn de supermarkt SPAR, horecabedrijf Eeterij Drinkerij Duinerij en logeeraccommodatie Ardoer Camping Sint Maartens Zee.

 • Schatten in en om Rinnegom

  Schatten in en om Rinnegom

  Rinnegom is een vakantieplaats om bij stil te staan. Het buurtschap, dat tussen Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef ligt, kent bijzondere logeeraccommodaties en een fijn restaurant. Befaamd is het Monnikenpad, een wandelpad door een landschap van strandwallen en strandvlakten.

 • Stayokay Egmond: verrassend leuke overnachtingaccommodatie

  Stayokay Egmond: verrassend leuke overnachtingaccommodatie

  Stayokay is de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland. Ook Egmond heeft een Stayokay en die ligt op een prachtlocatie: midden in het Noord-Hollands duinreservaat, waar wilde paarden en kuddes oerossen leven.

 • Familystore Sunny & Djive: relaxed en voordelig kleding kopen!

  Familystore Sunny & Djive: relaxed en voordelig kleding kopen!

  Schoorl staat voor een optimaal vakantiegevoel. Het klimduin, de gezellige terrassen en de pittoreske Heereweg met leuke winkels maken dat je jezelf er lekker ontspannen en op je gemak voelt. Die sfeer vind je helemaal terug in Sunny & Djive.

 • SYLT Lifestyle: de leukste winkel van Callantsoog!

  SYLT Lifestyle: de leukste winkel van Callantsoog!

  De familiebadplaats Callantsoog telt heel veel kleine winkels die worden uitgebaat door zelfstandig ondernemers. Hier geen grote ketens, maar verrassende zaken in een groot aantal branches. Dat maakt Callantsoog uniek en een fijne bestemming om op zoek te gaan naar aparte, mooie kleding en leuke souvenirs.

 • Altijd vakantiesfeer in familiebadplaats Callantsoog

  Altijd vakantiesfeer in familiebadplaats Callantsoog

  Het gezellige Callantsoog is een van de oudste badplaatsen van Nederland. Callantsoog is geliefd bij zomergasten en wordt ook buiten het hoogseizoen door toeristen bezocht. Daarom is er altijd een vakantiesfeer in het dorp!

 • Lekker dagje shoppen

  Lekker dagje shoppen

  Altijd een heerlijke vakantie- besteding: shoppen! Een dagje, misschien wel twee of wellicht elke dag even neuzen in de winkels

 • Storm aan zee

  Storm aan zee

  Najaar en winter, tijd voor storm! De fikse herfststorm van 28 oktober 2013 ligt nog vers in ons geheugen. Deze eerste herfststorm van dat jaar was meteen een zeer zware storm.

 • Uit eten!

  Uit eten!

  Een heerlijk onderdeel van jouw bezoek aan de Noordzeekust: uit eten!

 • Schilderachtig havenplaats Den Oever ademt verse vis

  Schilderachtig havenplaats Den Oever ademt verse vis

  DEN OEVER - Wie van vis houdt gaat naar Den Oever, volgens velen de hoofdstad van de zeeverse vis!

 • Kust op kracht

  Kust op kracht

  CAMPERDUIN – De kust voor de Hondsbossche en Pettemerzeewering krijgt een heel nieuw uiterlijk.

 • Sfeervolle winterwarmte

  Sfeervolle winterwarmte

  Wat is er lekkerder dan na een winterse wandeling op het strand, in de duinen of door het bos neer te strijken bij een warmtebron?

 • Jutter Henk Snip uit Groet, de laatste der jut-mohikanen aan de Noord-Hollandse kust

  Jutter Henk Snip uit Groet, de laatste der jut-mohikanen aan de Noord-Hollandse kust

  GROET – Hij is bekend van radio, televisie en presentaties door heel Noord-Holland, waar hij als

 • Strandhotel Golfzang: nieuwste trots van de Nederlandse kust

  Strandhotel Golfzang: nieuwste trots van de Nederlandse kust

  EGMOND AAN ZEE – Strandhotel Golfzang is de nieuwste trots van de Nederlandse kust.

TOP