Ga terug

Strandhotel Golfzang: nieuwste trots van de Nederlandse kust

 

EGMOND AAN ZEE – Strandhotel Golfzang is de nieuwste trots van de Nederlandse kust. Het moderne, 144 kamers tellende onderkomen is voorjaar 2014 geopend. Strandhotel Golfzang ligt op tien meter van het strand en heeft een strandopgang voor de deur. Een kamer met zeezicht. Dat kan een ruim begrip zijn. De ene hotelier verstaat er een acrobatische houding van zijn gast uit het hotelraam onder om een stukje zee te ontwaren. De ander vindt een verrekijkerafstand tot een oneindige plas onder de definitie zeezicht vallen. Niets van dat alles bij Golfzang in Egmond aan Zee. Zeezicht is hier echt zeezicht. Hoe afgezaagd het ook klinkt: bij binnenkomst in de hotelkamer met zeezicht is er maar één woord van toepassing. En dat woord is ‘WAUW!’.

‘Wauw’, vanwege de mooie, nieuwe, moderne en zeer comfortabele inrichting, maar bovenal ‘wauw’ vanwege het adembenemende uitzicht; de wandvullende glazen schuifdeuren naar het balkon laten één en al zee zien! Loop je iets verder naar het glas, zie je zee en strand. Niets meer. Alsof het hotel óp het strand staat en rijbaan noch strookje boulevard en wat helmgras pand en zand scheiden. Fenomenaal, absoluut. Waar een hotel door schrijver dezes normaal slechts wordt beschouwd als slaapplek en uitvalsbasis voor uitstapjes en ontdekkingstochten, is Golfzang met zeezicht een genot om te vertoeven… Je raakt simpelweg niet uitgekeken op het water, een enkel schip, de mensen op het strand, de wolkenluchten. Volop zilte lucht en het geluid van de branding maken de fijne ervaring compleet.

Wakker worden aan zee is misschien een nog wel grotere sensatie dan in slaap vallen met het ruisen der golven. Na een prima nachtrust in een comfortabel bed lonkt het balkon. Frisse zeelucht, uitnodigend water, zicht op een enkele wandelaar, sporter en hondenbezitter met uitgelaten viervoeter, je raakt wederom niet uitgekeken. Na een gevarieerd en lekker ontbijt in Restaurant Chicas, het restaurantdeel van Golfzang, is het tijd voor een fysieke kennismaking met strand en zee. Heerlijk in alle seizoenen! Wandelend op het strand kijken we naar de plek hoog boven de boulevard. Daar gaan we zeker terug!

Nu al grote toeloop…
‘Er is geen hotel aan de Noordzeekust dat zo nieuw is en zo dicht bij zee ligt. Dit is zelfs het enige hotel waarbij je als je op het balkon staat, zo dicht bij het strand bent’, verklaart Richard Nan, verantwoordelijk voor de PR, de nu al ongekende populariteit van Strandhotel Golfzang. ‘Dit zorgt voor een grote toeloop. Onze gasten zijn daarnaast erg aangenaam verrast door de fraaie, moderne inrichting, goed en gastvrij personeel en het aanbod aan faciliteiten. Alle kamers hebben airconditioning, grote flatscreentelevisie, WiFi, kluis en luxe badkamer. Van de 144 kamers zijn er 33 met volledig uitzicht op zee. Ook hebben we een aantal familiekamers. Voor hotelgasten met honden bieden we op de begane grond vijftien kamers. Onze gasten kunnen gratis gebruik maken van onze sauna met Finse sauna, Turks stoombad en infraroodcabine. En we beschikken over een eigen parkeergarage met tachtig plaatsen.’
Speciaal voor groepen zijn er twee zalen waar trainingen, vergaderingen of familiebijeenkomsten kunnen worden gehouden. Kort geleden heeft het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, de All Blacks, daar gebruik van gemaakt. ‘Ze hadden hier een trainingskamp belegd. Het team trainde op het strand. De spelers en hun coaches hadden hun besprekingen en maaltijden in de beslotenheid van een zaal. We zijn best trots dat ze voor een verblijf in Golfzang hadden gekozen. De All Blacks worden beschouwd als het beste rugbyteam ter wereld. Ja, met een nationaal sportteam als gast kun je misschien wel een beetje de vergelijking maken met Huis ter Duin in Noordwijk, vaste plek van het Nederlands voetbalelftal ’, beaamt Richard Nan. ‘Het grappige is dat Golfzang nóg dichter bij zee ligt dan Huis ter Duin.’ Strandhotel Golfzang is op 29 mei 2014 opengegaan. ‘Vanaf Hemelvaart tot eind september zaten we praktisch vol’, zegt Nan. ‘Maar ook in het naseizoen blijkt een plek pal aan zee enorm geliefd.’ Restaurant Chicas
Restaurant Chicas is een horecabedrijf waar menig Egmonder, strandbezoeker en toerist graag binnenstapt voor lunch, diner, koffie of een borreltje. Hotelgasten kunnen via het hotel het restaurant bereiken. Daar is zowel het (luxe en uitgebreide) ontbijtbuffet (altijd inbegrepen in de kamerprijs) als het diner voor gasten met halfpension.

Strandhotel Golfzang, Boulevard 8, Egmond aan Zee, tel. (072) 750 2010, info@golfzang.nl, www.golfzang.nl

 

TOP