Ga terug

Schilderachtig havenplaats Den Oever ademt verse vis

 

DEN OEVER - Wie van vis houdt gaat naar Den Oever, volgens velen de hoofdstad van de zeeverse vis! Elke dag wordt op de visafslag verse vis aangevoerd. In het schilderachtige havendorpje staat echt verse vis op nummer één! Bezoek ook de kerstmarkt op zaterdag 20 december van 08.30 tot 13.00 uur.

Sinds jaar en dag is het dorpje aan de voet van de Afsluitdijk bekend als de belangrijkste thuishaven voor een groot aantal vissers. Zij leveren hun zeeverse producten zo snel als mogelijk aan de consument. Met visrestaurants, een wekelijkse vismarkt, viskiosken en ambachtelijke visrokerijen is er in ieder geval voor elk wat wils.

Verser kan niet!
Iedere zondagavond trekken de vissers eropuit om de beste vis boven water te halen. De kwaliteit wordt gegarandeerd: op hun kleine schepen wordt de duurzame vangst direct zorgvuldig gesorteerd en met de hand op het ijs gelegd. Bij binnenkomst in de haven wordt de vis direct ingekocht. Rechtstreeks van boord op het bord. Verser kan dus niet! 

Wekelijkse markt
Op de wekelijkse ZeeVerse Vismarkt op zaterdag (08.30-12.00 uur) is een grote selectie vis, schelp- en schaaldieren te zien en te kopen. Je kunt er proeven en er zijn recepten beschikbaar. Wie liever vis van boord koopt kan zich op de haven wenden tot de vissersboot van Han Ypma; hij verkoopt zijn vis direct van boord. Ook wordt er vis gerookt en staan de koks in de restaurants en viskiosken klaar.

Vis voor de feestdagen!
Vis op het menu is altijd feestelijk. Wil je met de feestdagen een mooie maaltijd presenteren, maak dan je keuze uit het grote assortiment bij de
kiosken, op de markt of bij de rokerijen. De specialisten hebben de beste tips voor bereidingswijzen. Laat je ook inspireren op de gezellige
kerstmarkt op 20 december van 08.30 tot 14.00 uur! Geen zin om zelf te kokkerellen? De visrestaurants heten je van harte welkom!
Tijdens Waddenexcursies wordt het onderwaterleven van de Waddenzee tentoongesteld. Aan boord valt veel te zien en te beleven.

Meer informatie over de activiteiten: www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl.

 

TOP