Ga terug

Op naar de Hondsbossche Duinen!

Kust op Kracht, zoals het werk heet, is het grootste kustverdedigingproject van Nederland en trok de afgelopen anderhalf jaar veel bezoekers. Nu het werk af is, is de rust teruggekeerd. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, samen met de Provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat opdrachtgever, heeft een mooie, achttien kilometer lange fietsroute uitgezet over het nieuwe fietspad langs de Hondsbossche en Pettemer Zeewering naar het achterland. Fiets deze 'Fietsroute Zee, duin, dijk en polder' en maak kennis met het verhaal over kustverdediging, zoet en zout water, wateroverlast en oude zeekeringen. Natuurlijk passeer je de nieuwe, spraakmakende lagune. De route is te downloaden via: www.hhnk.nl (zoekwoord 'fietsroute' en achtste route in de lijst aanklikken).

Interactieve expositie

Nadere informatie: www.kustopkracht.nl Bezoek ook het Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee aan de Strandweg 4 in Petten, waar een mooie, interactieve expositie is ingericht over het werk. Een tien minuten durende film laat de werkzaamheden vanuit de lucht zien. In oktober had het informatiecentrum al de veertigduizendste bezoeker van het jaar verwelkomd. Van 1 november tot 1 april is het Informatiecentrum Kust geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur. Hier is ook de fietsroute in flyervorm verkrijgbaar. Ook kun je er terecht voor uitleg over de wandelmogelijkheden in het gebied.

Historische film op 16 december

Het Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee vertoont op 16 december historische filmbeelden. Om 14.30 uur starten twee films met beelden van dijkwerk aan de Hondsbossche Zeewering (kleur, geen geluid). Aansluitend zie je een amateurfilm van de stranding van een Texelse kotter op de Zeewering in 1976 met soms spectaculaire beelden! Programma: 14.15 uur ontvangst met kopje koffie, 14.30 uur aanvang film, 15.15 uur einde. Toegang gratis. Wel even aanmelden via: www.hhnk-rondleidingen.nl/zandtegenzee

Klik hier en lees alle artikelen uit de KustNU uitgave Winter 2015

TOP