Ga terug

Gemaakt door Noordzeekustbewoners

De Groene Stek, Julianadorp

Net een jaar open en nu al een hit in de regio: de producten van De Groene Stek in Julianadorp. Daar kweekt Juud Roelofs (starter van het jaar 2014) verschillende soorten keukenkruiden en thee. De Groene Stek verkoopt die in eigen winkel en levert ze aan lokale horeca. Ook bij Albert Heijn in Den Helder liggen haar producten in de schappen! De Groene Stek is in de eerste plaats een zorgkwekerij die mensen kleinschalige en laagdrempelige dagbesteding biedt.
De Groene Stek ligt aan de Langevliet 2c in Julianadorp, net buiten Den Helder. De bus (lijn 32, halte Mariahoeve) stopt voor de deur. De winkel is open van maandag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Meer info: www.degroenestek.nl

Stadsbrouwerij Helderse Jongens, Den Helder

Stadsbrouwerij Helderse Jongens is de bierbrouwerij van Dave Kleine en Mitchell Gerrits. Hun Helders goud (een fris blond bier), Paal 0 (een oer pilsener), Watertoren (een stevig bier), Napoleon (dubbel bockbier) en Helders koud (amberbier) gooien hoge ogen. Wat is begonnen als een hobby, is begin 2014 uitgegroeid tot de Stadsbrouwerij. Helderse Jongens is gevestigd in Fort Westoever, dat afgelopen zomer openging en waar de eerste activiteiten om het fort aantrekkelijk te maken voor publiek plaatsvonden. Kijk op www.spijz.nl voor openingstijden en activiteiten. Volgend jaar wordt het fort ook bierbrouwlocatie.
Stadsbrouwerij Helderse Jongens, Westoever 66, Den Helder, www.heldersejongens.nl Het bier is te koop bij Slijterij Van der Lem in Den Helder (Beatrixstraat 13-A).

Biologische zorgboerderij De Noorderhoeve, Schoorl

De Noorderhoeve in Schoorl is een agrarisch leerwerkbedrijf met woonplekken voor mensen met een zorgvraag. Dagelijks produceren de medewerkers boerenzuivel, kaas, vlees, eieren, groente en fruit met het Demeter-keurmerk. De producten worden regionaal afgezet en verkocht in eigen winkel. Dankzij de gastvrije sfeer en de gemotiveerde boeren en hulpboeren is de Noorderhoeve een trekpleister voor stagiaires, scholieren, toeristen, natuurliefhebbers en stadsmensen.
De Noorderhoeve, Duinweg 125, Schoorl, www.noorderhoeve.nl
De winkel is maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur open. Ook met boerderijcamping.

Brood, banket, groenten en bloemen van Kardeis, Schoorl

Ook in Schoorl, aan de ingang van het terrein van de zorginstelling Scorlewald, is Kardeis gevestigd; een buurtwinkel met eigengemaakt biologisch brood en banket, groenten en bloemen van het terrein en andere, non-foodartikelen uit de ambachtelijke werkplaatsen. Kardeis heeft ook een lunchroom.
Kardeis/ Scorlewald is gevestigd aan de Valkenlaan 14 in Schoorl, www.scorlewald.nl
De winkel met lunchroom is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Zorgboerderij De Klompenhoeve, Egmond aan den Hoef

Tussen Alkmaar en Egmond aan den Hoef ligt Zorgboerderij De Klompenhoeve, waar mensen met een verstandelijke beperking een prettige en veilige woon– en werkomgeving hebben. De medewerkers maken ambachtelijke producten: biologische geitenmelkproducten als kaas en kwark. Ook telen ze groente en fruit.
Deze producten zijn te koop in de boerderijwinkel op het erf van De Klompenhoeve aan de Hoeverweg 7 in Egmond aan den Hoef. Ook met kruiden, bloemen, honing, jam, koekjes, vlees van de eigen dieren en cadeauartikelen die zijn gemaakt door cliënten in dagactiviteitencentra. De winkel is open van maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. www.klompenhoeve.nl

Klik hier en lees alle artikelen uit de KustNU uitgave Winter 2015

TOP