Ga terug

Actief in en om de Stelling van Den Helder

Fort Kijkduin uitvalsbasis voor fietsen, varen en wandelen langs forten en bunkers

DEN HELDER – Fort Kijkduin in Huisduinen is niet alleen een spannende bezienswaardigheid, ook is het gebouw uitvalsbasis voor mooie fiets-, vaar- en wandeltochten. Langs forten en bunkers bijvoorbeeld, maar ook in de Grafelijkheidsduinen. Rondleidingen zijn mogelijk. Bij het fort zijn routes verkrijgbaar.

Den Helder kent vier forten die Napoleon begin negentiende eeuw liet bouwen. Later werden ze verbonden door een liniedijk; een dijk die forten in een waterlinie met elkaar verbindt. Dit geheel is de Stelling van Den Helder. De Stelling heeft een lengte van zeven kilometer. Fort Kijkduin is het enige voor publiek toegankelijke fort. Leuk voor kinderen is de spannende tocht door het fort. Lopers kennen het fort vooral van de crossrun rond het fort.

Fietsen en varen
Bij het fort is een mooie fietsroute langs de Stelling van Den Helder verkrijgbaar. Ook kun je met een gids in een fluisterbootje de vesting verkennen. Wil je varen in Den Helder, dan staan bij het fort de fietsen klaar om naar de opstapplaats in Den Helder te fietsen.

Wandelroutes
Wandelen langs de bunkerroute is ook een aanrader! De route is bij het fort verkrijgbaar. Ook zijn rondleidingen mogelijk.

Grafelijkheidsduinen
Een spectaculair natuurgebied vormen de Grafelijkheidsduinen. Deze zijn niet vrij toegankelijk, maar vanuit het fort heb je exclusief toegang tot het gebied, waar je her en der oude luchtdoelbatterijen tegenkomt.

Programma's op maat
Fort Kijkduin is naast museum organisator van leuke programma's op maat. Wil je bijvoorbeeld het normaliter niet toegankelijke Fort Westoever graag bekijken, dan kun je dit aangeven en wordt een rondleiding georganiseerd...

Meer info: 0223-612366, info@fortkijkduin.nl, www.fortkijkduin.nl

TOP